Man op stoel

Vergunningen en regelgeving

Veel ondernemers krijgen te maken met lokale regels en vergunningen. Wat moet je weten en waar begin je? Je leest het hier. 

Regels en vergunningen, uitzoek- en leeswerk. Voor de meeste ondernemers geen favoriete bezigheid. Wij helpen je op weg.

Reclame en uitstallingen binnenstad 

Ben jij ondernemer in de binnenstad? Voor reclame en uitstallingen hebben we spelregels opgesteld.

Leegstandsverordening binnenstad

We willen leegstand in de binnenstad voorkomen en oplossen en hebben daarom een leegstandsverordening. Ben je eigenaar van een gebouw in de binnenstad, zoals een kantoor-, bedrijfs- of winkelruimte dat langer dan zes maanden leeg staat? Dan vragen we je om de leegstand te melden bij ons

Vergunningen en ontheffingen   

Als ondernemer kan je met vergunningen en ontheffingen te maken krijgen. Soms al voordat je begint met je bedrijf. Wil jij alcohol verkopen? Dan heb je een vergunning nodig. Wil jij een kledingrek voor je winkel zetten? Dan ook. Mag jij met jouw transportwagen eigenlijk niet in milieuzones rijden, maar is dit voor jouw onderneming wel van belang? Dan kan je een ontheffing aanvragen. Om problemen te voorkomen is het dus belangrijk om uit te zoeken welke vergunningen en ontheffingen je nodig hebt. Kijk op de website van de gemeente Schiedam welke vergunningen jij nodig hebt. Ook handig: doe de vergunningcheck om te zien of en welke vergunning jij nodig hebt! Onze accountmanagers kunnen je helpen. 

Bouwen en verbouwen

Heb je (ver)bouwplannen voor jouw bedrijfspand? Of wil je (een deel van) je pand vernieuwen? Informeer je goed over wat je hiervoor moet regelen bij de gemeente. In sommige gevallen is een vergunning verplicht, soms volstaat een melding. 

Een verbouwing vraagt veel aandacht. Zo heeft de gemeente regels om te kunnen bepalen of een nieuw bouwwerk past bij de omgeving. Er kan ook vervuiling vrijkomen bij een verbouwing, zoals asbest. En moet er tijdens de werkzaamheden een container op de stoep geplaatst worden? Je hebt hier toestemming van de gemeente voor nodig. Meer informatie over bouwzaken vind je op deze pagina.

Via het omgevingsloket kan je namens jouw bedrijf een vergunning aanvragen of een melding doen. Liever iemand persoonlijk spreken over je plannen? Onze accountmanagers staan voor je klaar.